Dans, Scoala de dans, Cultura, Educatie, Sort, Miscare, Sanatate, Liga Dansatorilor, Romania, Bucuresti

Federația Liga Dansatorilor

Follow Us:

Obiectivele pe care le îmbrățisăm la FLD

Obiectivele pe care le îmbrățisăm la FLD

În articolul de astăzi, ne dorim să ne cunoaștem mai bine și să inițiem conversații pline de frumos, de creativitate, de experiențe împărtășite și de oameni dedicați. Pentru că ne place să privim cum ideea noastră ia proporții și se transformă dintr-o omidă determinată într-un fluture capabil să deschidă uși și să îmbrățișeze provocări și noi oportunități prin care putem da înapoi întregii comunități a dansului.

Așează-te confortabil, pune pe fundal ritmul tău favorit și spune-ne în care obiectiv te regăsești cel mai mult!

Obiectivul 1

FLD își propune să organizeze spectacole, festivaluri, evenimente artistice naționale și internaționale, în vederea promovării Dansului ca formă de exprimare artistică. Pentru că vedem dansul ca pe o activitate umană, destinată tuturor categoriilor de vârstă, gen, rasă, religie, cu respectarea regulamentului specific.  

În alte cuvinte, oricine este bine venit în FLD, unde dansatorul și arta dansului ocupă întotdeauna primul loc pe lista noastră de priorități!  

Obiectivul 2

FLD își asumă identificarea și promovarea persoanelor talentate, indiferent de gen sau stil de dans!  

Obiectivul 3

FLD dezvoltă parteneriate cu instituții publice de cultură și artă, sau cu organizații private care activează în domeniul artelor spectacolului, educației sau culturii. Aceste eforturi se fac în vederea promovării dansului ca activitate motrică și care face parte din cultura esteticului uman, ce asigură sănătatea fizică și mentală a unui popor.  

Obiectivul 4

FLD organizează seminare, cursuri, workshopuri, dance-flashmob-uri, care să promoveze activitatea de interes național a FLD și a membrilor săi în rândul populației din țara și străinătate, în format liveform și livestreaming.  

Obiectivul 5

Comunitatea noastră identifică formele de valorificare a prestațiilor artistice ale dansatorilor cu rezultate remarcabile, spre contactarea unor producători de spectacole, în condițiile legii și cu respectarea legislației drepturilor de autor și a drepturilor conexe.

Obiectivul 6

FLD reunește un număr mare de membri care activează în domeniul dansului artistic și care respectă, promovează și participă la activitățile inițiate de comunitatea noastră.

Obiectivul 7  

FLD organizează cursuri de formare profesională continuă, în vederea inițierii, specializării și perfecționării pe tot parcursul vieții, conform legislației de formare profesională a adulților, respectiv Ordonanța Guvernului nr. 129/2000, republicată.  

Obiectivul 8

FLD susține afilierea la ligi și organizații de gen, participarea la conferințe și întâlniri, workshop-uri naționale și internaționale, pentru a fi informați și a dobândi recunoaștere.  

Obiectivul 9

Vizăm reprezentarea Comunității de Dans din România în cadrul marilor organizații mondiale de prestigiu, cum sunt WDC (World Dance Council), IDO (International Dance Organization), Dance Teacher and Choreographer Network etc.

Obiectivul 10

Ultimul obiectiv din lista noastră de 10, dar cu siguranță nu cel din urmă, face referire la ridicarea nivelului educațional al profesorilor de dans prin:

 • oferirea unui cadru legal și bine reglementat de funcționare a asociaților de dans
 • reprezentarea intereselor comunității dansatorilor din România
 • sprijinirea și încurajarea unor noi asociații din domeniul dansului

Am terminat de enumerat cele 10 obiective FLD – însă munca de abia începe. Împreună putem face o schimbare reală în comunitatea dansului din țara noastră.

În schimb, regula noastră de aur este că avem toleranță ZERO față de abaterile de la conduită ale dansatorilor, arbitrilor sau profesorilor. Pentru că promovăm tot ceea ce înseamnă corectitudine, fair-play și respect față de toți cei care fac parte din comunitatea noastră în creștere.  

Vrei să faci parte din această super-comunitate? Scrie-ne acum în privat pe rețelele de socializare sau dă-ne de veste la 0744 680 938 pentru a te înscrie în liga ce pune dansul și dansatorul pe primul loc, întotdeauna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare
Dans, Scoala de dans, Cultura, Educatie, Sort, Miscare, Sanatate, Liga Dansatorilor, Romania, Bucuresti

HIP HOP – Cultură și Educație

Hip Hop a depasit deja faza de fenomen, regasindu-se in numeroase domenii precum: muzica, moda, divertisment, dans, educatie, politica sau media. Desi in prezent are o amploare de necontestat, aceasta nu se datoreaza neaparat cunostintelor maselor in ceea ce priveste Hip Hop-ul, ci mai degraba exploatarii acestei culturi. Dupa atat timp in care ne-a servit drept inspiratie sau refugiu, consideram ca ar fi timpul sa si dam ceva inapoi, incepand cu recunoasterea originii culturii si celebrarea celor care au creat-o.

Citește tot articolul »
Dans, Scoala de dans, Cultura, Educatie, Sort, Miscare, Sanatate, Liga Dansatorilor, Romania, Bucuresti

„De ce”-ul comunității FLD

Dansul reprezintă una dintre cele mai elocvente manifestări ale artei. Chiar și fără muzică, este o formă de artă în sine, care inspiră, creează emoție, generează energie pozitivă și unește, în toate stilurile și formele lui, dincolo de limbă, cultură, tradiție sau vârstă.

Citește tot articolul »
Dans, Scoala de dans, Cultura, Educatie, Sort, Miscare, Sanatate, Liga Dansatorilor, Romania, Bucuresti

Alătură-te FLD

Federația Liga Dansatorilor este deschisă pentru afiliere tuturor cluburilor care doresc să facă parte din proiectul nostru. 

Afiliere Membru FLD

Persoană de contact
  Strength: Very Weak
  Informații despre școală
  *
  Descriere
  Introdu scurte informatii: numar de coregrafi, stiluri de dans, competitii organizate, etc.
  Selecteaza Metoda de Plata
  Cum vrei sa platesti?
  Sumar Plata

  Planul Curent Selectat :
  Cost Plan:

  Suma Totala: